Large

 Een groot voordeel aan de Big Green Egg Large is dat het een dubbel veersysteem heeft. De Large Egg biedt ruimte voor meerdere gerechten tegelijk en opent een wereld aan mogelijkheden; dagenlang roken, pizza bakken, vis grillen of brood bakken.

Specificaties

  • Grid diameter Ø 46 cm
  • Kook oppervlak 1688 cm²
  • Gewicht 73 kg
  • Hoogte 84 cm
Samen met zijplanken en het onderstel in combinatie met een handler heb je maximale controle over je 73 kilo zware barbeque. Onmisbare accessoires zijn: een vleestang, goed houtskool, de convector (standaard meegeleverd) en een rooster van gietijzer (cast iron grid). Ook zul je na verloop van tijd merken dat een vleesthermometer onmisbaar is voor een nauwkeuriger resultaat.
Een van de populairste maten van de Big Green Egg is de Large waarvan wel acht verschillende modellen beschikbaar zijn. Op deze manier is er altijd een model te vinden dat goed bij uw behoeftes past. De Large-modellen hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze een roosterdiameter hebben van 46 centimeter en een hoogte van 84 centimeter. Op deze maat kunt u rijk scala aan producten kwijt. Om u er een voorstelling van te maken; dit komt neer op bijvoorbeeld acht steaks of twaalf burgers. Het bereiden van deze steaks of burgers wordt nog makkelijker wanneer u voor een model kiest met tafel of voor de ‘Large compleet’. Deze modellen bieden werkoppervlak waardoor u uw eigen smakenkennis of fantasie op de producten los kunt laten zonder dat u van de barbecue weg hoeft te stappen.

Modellen met tafel
Op deze website kunt u vijf verschillende modellen met tafel vinden. Alle werktafels bevatten een speciaal uitgezaagd gat waarin de Big Green Egg Large geplaatst kan worden, zijn van stevig materiaal gemaakt en kunnen worden verplaatst doordat er wielen met rem onder de tafel zitten. De tafels zijn geproduceerd met verschillende soorten hout. Zo zijn er modellen van merantihout, van steigerhout of van eikenhout beschikbaar. De steigerhouten tafel kan zowel onbewerkt als bewerkt met een beits beschermlaag in drie verschillende kleuren bij u geleverd worden. Ook kunt u bij de steigerhouten tafel optioneel een roestvrijstaal werkblad bijbestellen. De ‘tafel onderhoudsvrij’ is speciaal bewerkt met een kunststof laag waardoor deze onderhoudsvrij is en beschermd is tegen elk soort weer. Het paradepaardje is de eikentafel met een natuurstenen werkblad. Dit mooie model bevat twee afsluitbarenkastjes waar u accessoires in kunt bewaren en heeft een werkblad waar u al uw producten op kunt bewerken, van deegrollen tot het marineren van vlees.

Meer informatie
U krijgt bij de meeste Big Green Egg modellen die met tafel worden geleverd gratis de tafelnest, een vierpootstandaard. Ook zijn er voor sommige modellen extra mogelijkheden beschikbaar. Klik voor alle informatie op de verschillende modellen om de bijbehorende kenmerken te zien. U kunt natuurlijk ook altijd bellen of langskomen voor extra informatie!

Big Green Egg Essentials

Platesetter Mini

Cast Iron Grid Mini

Carrier onderstel Mini

Beschermhoes Mini